Известие

Collapse
No announcement yet.

Задължителна смяна ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Изръсиха ми че ангренажния комплект струвал 370 лв без смяната
    интересно ми е как всичко друго се сменя като му дойде времето а ангренажния комплект като си смени собственика ,все си мисля че в сервиза ще знаят дали е за смяна или не

Comment

Имаш ли документ за мястото и дата на смяната, както и евентуалния километраж тогава?
      Ако нямаш такъв, го сменяй по добре.А тая цена сигерно е комплексна, която са ти казали.
      Last edited by fred; d.m.y г., 09:22.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        интересно ми е как всичко друго се сменя като му дойде времето а ангренажния комплект като си смени собственика ,все си мисля че в сервиза ще знаят дали е за смяна или не
        Ти защо караш Алфа?
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Не, луд ли си? Ролката съвсем случайно я видях докато си проверявах нивото на антифриза сутринта. Течностите си ги проверявам в седмицата поне въднъж. Ти твоя капак не го ли вдигаш?

Ако искаш ела да ми видииш колата дали боледува от нещо. Ще ти дам да покараш, да я ослушаш хубаво дали се чува двигателя в купето докато работи. Зимата на -15 ще те кача да търсиш скърцане в купето или каквото и да е било друго.

Ти четеш, четеш ама не вникваш. Аз ходя и помагам на един приятел в сервиза в недял и там обслужвам и сервизирам не малко Алфи. Включително и в къщи идват някои момчета с колите си. Но какво да ти обеснявам на теб.

Ела, каня те на гости! Съвсем приятелски те каня на гости да се разходиш един ден когато ти кажеш и ще ми видиш колата И тогава ще кажеш сам дали е болна от нещо
          Ми що да не дойда. Сравнително често ходя до Търголяс) Само дето нещо не разбрах какво трябва да вниквам. Ами вдигам си капака да проверявам масла и подобни носъм далеч от маниаците колата ми да лъщи и подобни. Важно е да е техн. изправна и да върви добре. Колата ми може и на войнишко канче да прилича но върви добре, не яде като змей и не ме изоставя.
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            Ми що да не дойда. Сравнително често ходя до Търголяс) Само дето нещо не разбрах какво трябва да вниквам. Ами вдигам си капака да проверявам масла и подобни носъм далеч от маниаците колата ми да лъщи и подобни. Важно е да е техн. изправна и да върви добре. Колата ми може и на войнишко канче да прилича но върви добре, не яде като змей и не ме изоставя.
            Ми заповядай
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
              Ха а тея обяви както Додо каза от 100 на 90 пише ,че е обслужена преди 2-5к км .. много странно как нялой се бърка в джеба вади едни 600 лева и си сменя всичко и ти я дава Тея вафли сме ги яли.. Манталитета тука не е такъв аз лично си го казвам като реша да я давам определено няма да отида да дам 600 или колкото са тогава парите да и сменя консумативите..и то поради това ,че този който я купи си преценя къде как и кой да му я обслужи.. Никой не подарява или прави услуга в България всичко е за пари .. каквото и да ти се говори става дума за пари или за много пари
              Много е тъпо това да ходиш да си купиш кола и да почне някой .. ама аз на смених и тва преди 5к км то ново ..сиганска работа ..
              Не е така колега,аз лично точно така продадох старата си Алфа 146 ТИ на колега от форума,колата беше обслужена 2000 км.преди да му я дам,аз лично го направих за мое спокойствие,защото ремъка независимо че беше на 30 000 км.,беше на 3 години
              В друга тема съм описал на какво мязаше ремъка на 159-ката ми,на 60 000 км./а от производителя дават пробег 120 000 км./

П.С.Аз съм на принципа-взимам и сменям всичко,единственото нещо което не смених на 159-ката беше горивния филтър,защото преди месец имаше само оригинал на 135 лв.,сега вече има други на цена около 35 лв.и ще го сменя скоро
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз не смених ремъци и ролки, когато купих моята. Беше внесена преди година в България и купена от частно лице, което си я е карало. Едва ли има някой, който да не сменя консумативи на нов внос.
                Съображенията да се доверя на предишния собственик няма смисъл да ги излагам, но определено не сгреших. Само ще кажа, че колата я купих от частно лице, не от къща. На къща не бих се доверил в никакъв случай.
                Мисля, че има голяма разлика м/у покупка на 'нов внос' и от реален ползвател на колата, след като е била регистрирана и карана тук.
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

сам си направи извода колега от мненията в темата,аз не видях някой да те светва да не ги сменяш.
                  Ако решиш не ги сменяй,има много колеги които си продават колите на части такаче може да зарадваш някой от тях
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

От много срещи с хора които са си купили Алфа се убеждавам как хората купуват без да се поинтересуват и малко дори.

Купуват евтината Алфа за 3000 - 4000 лв. и после се виждат в чудо с цените за поддръжка. Ако държаха цена нямаше да е така. Просто нямаше да ги купуват хора които нямат пари.

Не малко познати имам купили Алфа 156 и им седи в гаража, поради ред причини.

Съвет към колегата. Щом му се виждат много парите за ремъци и ролки да отиде поне да ги погледат в какво състояние са и ако са добре поне да забави смяната им. Но не и да я отложи.

Разбира се, че е най-добре да се сменят веднага, то всъщност най-добре е да се купи нова кола от магазина, но... като няма пари... по-добре понякога хора нямаши възможност, да си купят малка и евтина кола за поддръжка. Всеки има пари, няма се хвърля на голямо.

С нетърение чакам сега сульо и пульо да навакарат мощни бегачки и после да тръгнат да ги продават като се видят в чудо.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                      Ти какво точно искаш да ти отговорим?
                      Вече ти се обясни защо това се прави. Кво ще знаят в сервиза? Като им закараш една кола дето не са я виждали досега ще преценят дали ремъка е за смяна найш кога?
                      Или ти просто споделяш кое ти е интересно?
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

370 лв без смяната е адски много, или поне така ми се струва....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          370 лв без смяната е адски много, или поне така ми се струва....
                          Какво включват тези 370 лева?

Comment

Ми една бензинка има един ремък, и две ролки баси, едната си е скъпичка верно, ама 370 лв доколкото разбрах е само това - уж така наречения комплект?
                            Ся ако са му включили баланс ремък и ролка, че и водна помпа, по мога да разбера....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

каквато и кола да се купи смяната е задължителна още в първата седмица - масла, филтри, ремъци, шайби
                              не ми е спокойно като карам и не знам дали няма да стане някоя инфекция с ремъците докато карам, за да ми е мирна главата всичко се сменя и си записвам дата и пробег на смяната
                              от голямо значение са самите части, дали са читави, като марка, производител и дали са добри и майсторите, че има някои си остават ръцете или слагат други части а донесените ги прибират
                              не бих сменял ремъците само ако си купувам кола от роднина който си е водил отчет на манипулациите вършени по колата с дата и пробег, на други немам вяра

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                в чудо с цените за поддръжка. Ако държаха цена нямаше да е така. Просто нямаше да ги купуват хора които нямат пари.

Не малко познати имам купили Алфа 156 и им седи в гаража, поради ред причини.

Съвет към колегата. Щом му се виждат много парите за ремъци и ролки да отиде поне да ги погледат в какво състояние са и ако са добре поне да забави смяната им. Но не и да От много срещи с хора които са си купили Алфа се убеждавам как хората купуват без да се поинтересуват и малко дори.

Купуват евтината Алфа за 3000 - 4000 лв. и после се виждат я отложи.

Разбира се, че е най-добре да се сменят веднага, то всъщност най-добре е да се купи нова кола от магазина, но... като няма пари... по-добре понякога хора нямаши възможност, да си купят малка и евтина кола за поддръжка. Всеки има пари, няма се хвърля на голямо.

С нетърение чакам сега сульо и пульо да навакарат мощни бегачки и после да тръгнат да ги продават като се видят в чудо.
                                Ако междувременно не се пребият и не дай боже, докато се блъскат, да не пострада и някой друг, който няма нищо общо с тая работа.
                                А иначе това не важи са алфите, ами изобщо за хора с такъв манталитет.Например аз знам пульовци, купили мерцедес на старо за 17000 лв /докаран ъф корс от Германия, лично от тях/, но го обслужват при познати в гр.Левски, явно разбиращи от мерцедес, колкото и от алфи или от ровър примерно.Та това ей така ...Въобще у нас това е масова практика
                                Last edited by fred; d.m.y г., 22:36.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X